Reina Máxima a nace dia 17 di mei 1971 na Buenos Aires, yiu di Jorge Horacio Zorreguieta y María del Carmen Cerruti.  E reina tin dos ruman homber, Martín y Juan, un ruman muher, Inés (cu a fayece na 2018) y tres ruman mas di e prome matrimonio di su tata; Dolores, María y Ángeles. Reina Máxima a crece na e capital di Argentina, unda el a asisti na colegionan prestigioso, terminando su estudionan segundario na Northlands na 1988. Shete aña despues su bachelor den Economia na Universidad Católica Argentina y despues el a traha na empresanan internacional na Buenos Aires, New York y Brussel. E anuncio di su compromiso cu e prins heredero di Hulanda tabata 30 di maart 2001. El a haya nacionalidad hulandes 17 di mei di e mesun aña.

Dia 2 di februari 2002, Máxima y Willem-Alexander a casa na Amsterdam entre invitadonan cu tabata inclui miembronan di diferente cas real di Europa, lidernan politico, amigo y famia. Sinembargo door di asociacion di e tata di Máxima cu e dictadura di Videla, e no por tabata presente na e festividadnan. E prome yiu di e pareha, prinses Catharina-Amalia, a nace na December 2002, prinses Alexia y prinses Ariane a nace na juni 2005 y april 2007, respectivamente. Dia 30 di april 2013, Reina Beatrix a abdica formalmente, y Willem-Alexander a bira rey y Máxima a bira Reina consort, y Catharina-Amalia a bira Prinses van Oranje.

View this post on Instagram

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” – Máxima Ingrediënten koekjes: · 300 gr maizena · 200 gr bloem · 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) · 150 gr suiker · 4 eidooiers · 1 theelepel soda (natriumbicarbonaat) · 2 afgestreken theelepels bakpoeder · het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder · de geraspte schil van 1 citroen · 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: · dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) · geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar! #vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept  #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk 📸RVD

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Mescos cu Rey Willem-Alexander a duna su mensahe pa celebra su cumpleaño for di  palacio Huis Ten Bosch pa keda den comunicacion cu e pais, Reina Máxima tambe via di e plataforma digital, a comparti cu su siguidornan e receta ‘alfajores’ cu ta di su mama. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here